חפש בבלוג זה

06 יוני 2010

תפוחים נטולי קפאין




כשהגיעו תפוחי האדמה לאירופה לא ידעו בתחילה מה לעשות איתם.
גרוע מזה, כשהם נחשפים לאור הם מוריקים ובהיותם שייכים למשפחת
הסולניים (הבנתם ? אין שום קשר עם הפקעת האחרת - זו שאנו קוראים
לה בטטה) החלקים הירוקים הם אינדיקציה לרעלן שמתחת לקליפה.
בגלל תכולת הפחממות הגבוהה רצו האצילים שהעם יסכים לאכול את זה
אבל בצרפת וברוסיה כינו את הפקעת - תפוח השטן, והתייחסו אליו כאל
מאכל מזוהם באדמה.
פתר את הבעייה באופן מקורי אנטואן פרמנטייה, יועצו של לואי ה15.
בחלקה מגודרת ושמורה ליד ארמונות האצילים במרכז פריז גודלו תפוחי
אדמה ושלטים גדולים בישרו לכל מי שקרא, כי בפנים מגדלים את תפוחי
האדמה שמיועדים עבור אצולה בלבד.
לואי ה15 ערך בינתיים ארוחה בת 15 מנות שהורכבה כולה מהפקעת שבנושא.
כשהבשילו תפו"הא נעלמו לילה אחד כל השומרים על פי פקודה.
החלקה "נבזזה" והפקעת המזינה קיבלה את המעמד הראוי לה.
בין 1846 ל 1849 הרסה פטריית הכימשון את היבולים באירלנד. כך אחראי תפוח האדמה
גם להגירה המונית לאנגליה, ארה"ב, קנדה ואוסטרליה.
מישהו רוצה לחתוך את התפוח שבאילוסטרציה ולעשות ממנו פירה ?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה