חפש בבלוג זה

21 נובמבר 2013

עקה

אנחנו לפעמים בלחץ, בעיה, חרדה, מועקה.
הצמחים שלנו לפעמים בעָקָה.
האינסטיקט אומר לנו לעשות משהו, לטפל, להשקות
לומר לעצמנו שעשינו כל מה שניתן על מנת לפתור הבעיה.
המציאות כתמיד מסובכת מעט יותר.
ברוב הפעמים יש רק להתרווח ולנשום עמוקות.
לדאוג, לא לעשות מאומה.
הצמח לא יכול להסתדר עם העקה והפתרון שכפינו עליו גם יחד.
צריך לחכות שמשהו ישתנה, מזג האויר למשל.
אם העקה נוצרה בגלל חום (ביולי אוגוסט למשל)
אני מספק מעט טל תוצרת בית
בכמויות מזעריות
ורק כשהטמפרטורות נינוחות יותר
מתחיל להאכיל ולהשקות.

ההומאופטים נותנים תרופה חלשה לחולה הקריטי
וחזקה לחולה החזק יותר.
אותו עקרון.

20 נובמבר 2013

קפה

זה משקה אמביוולנטי מאוד עבורי.
כשעדיין לא שתיתי, תמיד דמיינתי משקה עמוק, סמיך, מתוק (הייתי צעיר) ומספק.
בקורסים בתחילת הצבא נאלצתי לשתות קפה מדוודים.
לא היה הבדל בינו לבין תה תפל.
אחר כך לגמתי את הספלונים, הפנג'אנים.
הם היו חזקים, ללא ספק, אבל חמוצים מדי, מרים מדי, מתוקים מדי - כל פעם אחד מהנ"ל.
לקפה הנמס  יש טעם מודגש של דגנים. הוא אחיד ביכולת שלו לשעמם.
אנשים ששותים אותו לא רוצים אף פעם להיות מופתעים.
הם אותם החברה שאוכלים במקדונלדס (או ארומה) ומאושרים לא מהאוכל אלא מהשגרה
הצפויה שלא מפילה או מאכזבת אך גם לא גורמת להנאה.
אחר כך שתיתי בחו"ל קפה שונה.
נפלא באיטליה, מצוין לפעמים באוסטריה או בצרפת, מזעזע בארצות הברית.
בגלל הברברת הכרוכה בקפה נרתעתי מהכנתו.
אני גם לא שש לדון ולדוש באיכות ועפיצות היין.
לקות גופנית מסוימת הגבילה אותי לשתי כוסות קפה עד לפני שנה וחצי.
היום אני יכול לצרוך 50% יותר, וחבל לי לבזבז את האפשרות הנדירה הזו על פחות מטוב מאוד.

אני מכין בעצמי (קולה, טוחן וכו') קפה שעונה על פנטזית הילדות שלי, אך
עם בשלות, שגילי המופלג דחף אותי אליה.
מי שישתה ספל קפה בביתי - יבין.
ככה זה צריך להיות. כל השאר אפשר לצרוך לשם קבלת קפאין ותו לא.

איזה נושא טעון רגשית...
עוד בטרם פרסמתי אני מוצף בתגובות משבעת קוראי.

(אגב, 31 ספלוני אספרסו ברצף מספקים כמות קפאין שהגוף לא יכול להתמודד עימה)
ודי לחכימא ברמיזא ולשטיא בכורמיזא.