חפש בבלוג זה

26 יולי 2010

למחיקה ירוקה של טביעות אצבע



כשהייתי ילד לא היה אפשר להשיג אננס בכלל.
באיזשהו שלב רווח לאבי מעט מבחינה כלכלית ואז הביא לנו
את הפינוק האולטימטיבי: קופסת שימורי אננס שטעמה עדיין מלווה אותי
במתיקות שאין דומה לה. הלם דומה זעזע אותי אותי בפעם הראשונה שטעמתי
פרי טרי. הייתי אז קרוב לשנתי העשרים. רק אחר כך השתכללתנו ולמדתי לקלף את
המניאק הדוקרני בתנועה ספיראלית לאורך חריציו.אז כבר ידעתי על סדרת
פיבונאצ'י ויחסי הגומלין הפשוטים בין השניים.
Ananas comosus הוא צמח ממשפחת הברומליים. מוצאו מדרום אמריקה
ומגדלים אותו כיום בעיקר במזרח אסיה. שימו לב, אחת התמונות היא של הפרח.
אחרי ההפרייה (בתום כשנתיים מהנביטה) שמתבצעת בטבע על ידי ציפורי צופית קטנטנות
מתמלאים ה"תותים" של הפרחים בבשר ומתאחים לפרי טעים.
האננס מכיל אנזים המפרק חלבונים. (מי שעובד בזה כמקצוע "נהנה" במהרה
מטביעות אצבע מושחתות). אמצעי נהדר לרכך בשר במרינדה !
בגלל תכונה זו יש לתכנן היטב את מרכיבי הריבה הבאה שלכם מתוצרת בית - האנזים
מפרק גם את הג'לטין. תשתמשו בבקשה במקשה אחר.
החלק העליון של הפרי משמש אחרי הסרת הבשר הצהבהב לשתילה במים או
מצע חולי. אחרי השרשה ניתן להעביר לעציץ ולחכות שנתיים. יש לתת דשן
מהול פי שתיים מהרגיל לצמחי בית. (מהול מאוד !). יש נשים המשתמשות במיץ
עבור פּילינג טבעי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה